Bikers met een missie

Op 13 september 2016 maakte ik kennis met B.A.C.A. (Bikers Against Child Abuse®) Nederland. Een internationale motorvereniging, waarvan de oorsprong in de USA ligt. Op mijn speciale uitnodiging woonden zij de presentatie bij van mijn boek ‘Bevrijd van schaamte en schuld’. En ik moet je zeggen, dit vond ik minstens zo spannend als dat Karin Bloemen erbij was! De State President, Firefighter, was één van hen. Ik heb hen in de overvolle zaal met mensen van harte bedankt voor hetgeen zij als mens vanuit B.A.C.A. doen voor kinderen die zich onveilig voelen, of simpelweg – onveilig zijn omdat zij worden mishandeld (lichamelijk, seksueel, psychisch)! Zij helpen, punt.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en heb ik meer leden wat beter leren kennen en zoek ik hen op als ik kan. Steeds meer werk ik met hen samen (en zij met mij) om kinderen veilig te stellen, het gevoel  te geven niet alleen te zijn. Ik voel warmte, begrip, erkenning als ik bij hen ben. Of, zoals ik op de dag van de 100 Miles (elke derde zaterdag in mei) tegen Firefighter zei: ‘wanneer ik jullie zie, omhels, voelt het als een stukje thuiskomen’. Dankbaar, dat ben ik.

Ik draag hen een warm hart toe. En ik ben niet de enige! Ik zie, lees en hoor veel van mensen met een beschadigde kindertijd over B.A.C.A.. Zij zien in B.A.C.A. de erkenning, die steun en veiligheid die zij ooit zo hard nodig hadden en niet kregen. Hoe dit werkt? B.A.C.A. ziet ook hen. En gezien worden werkt helend, iets dat veel volwassenen met een misbruikverleden jarenlang zoeken.

Steeds meer mensen gaan hen ontdekken. En dat is goed! Nu jouw organisatie ook? Wat ik de kinderen van nu enorm gun is het werkelijk voelen van veiligheid, van iemand die er 100% voor hen is ondanks dat zij elkaar voorheen niet kenden. B.A.C.A. mensen die de kinderen bijstaan worden getraind, professionele trainingen. Dit hoort bij het beleid èn werkwijze van de organisatie. Zij beginnen niet zomaar ergens aan. Zij hebben een missie en staan voor deze missie!

Ofwel, collega’s in het werkveld! Jeugdzorgprofessionals! Gezinscoaches! En alle overige collega’s, maak eens kennis met de mensen van B.A.C.A. en leer! Samenwerken, daar gaat het toch om? In de ‘eigen kracht’ zetten, dat willen we toch?

Als professional, als collega in de jeugdhulpverlening nodig ik je uit, nee – adviseer ik je (heel voorzichtig) om B.A.C.A. in je organisatie uit te nodigen tijdens een teamdag, of themavergadering. Laat je voorlichten over het werk dat zij doen (vergeet niet, zij doen dit volledig op vrijwillige basis) en hoe zij van betekenis kunnen zijn bij de gezinnen waar jij bij betrokken bent. Jij als professional, zij als versterking binnen het netwerk. Jij gunt kinderen toch ook het gevoel van veiligheid?

Op de foto zie je welk Chapter in jouw regio actief is.

* er is toestemming voor het gebruik van dit schema

 

Hieronder zie je met wie je in contact kunt komen voor een voorlichting. 
Dutch Chapter         – secretary@du-nld.bacaworld.org
Delta Chapter          – secretary@de-nld.bacaworld.org
Castle Chapter        – secretary@ca-nld.bacaworld.org
East Chapter            – secretary@ea-nld.bacaworld.org
North Chapter         – secretary@no-nld.bacaworld.org
West Chapter          – secretary@we-nld.bacaworld.org
Algemeen/landelijk   – secretary@the-netherlands.bacaworld.org

Vind je het prettiger als ik de contacten leg? Ook dat kan, stuur me dan een e-mail: info@brigitte-lommers.nl en ik regel de rest. 

Wil je liever eerst wat lezen wat de organisatie doet? Dat mag ook natuurlijk. Meld je bijvoorbeeld aan voor de nieuwsbrief, klik dan hier

Klik hier voor de website van B.A.C.A.

Omdat het creëren van veiligheid ook jouw verantwoordelijkheid is

 

 

 

© Brigitte M. Lommers | 2018


Volgende column: ‘Inspiratie’